Na výslní je biovíno - Hinková-Dibarborová, Andrea
Bioprodukty predstavujú nielen pôžitok, ale aj istú kvalitu života. Svoj rozmach zaznamenávajú nielen na vyspelých západných trhoch, prebúdzať sa začína aj stredná a východná Európa. Najväčšie biotrhy na svete. Na čele medzinárodnej štatistiky biovína je Taliansko. Pre biovíno je potrebné nadchnúť najmä mužov. Slabý sortiment biopotravín na slovenskom trhu neúmerne dvíhal ich ceny. Situácia na Slovensku - skutočný rozmach výrobkov z ekologického poľnohospodárstva sa začal až v roku 2007. Vo februári 2008 sa v Norimbergu uskutoční medzinárodný veľtrh - BioFach - prvýkrát so slovenskou účasťou.