Ústavná sťažnosť v Rakúsku, Nemecku, Švajčiarsku a Lichtenštajnsku - Jurík, Roman
Právna úprava ústavnej sťažnosti v Rakúsku, Nemecku, Švajčiarsku a Lichtenštajnsku. Spoločnou charakteristikou vybraných krajín je používanie nemčiny ako úradného jazyka. Rakúsko - sťažnosť v rámci osobitného správneho súdnictva, kontrola súladu právnych predpisov, zastúpenie advokátom. Nemecko - zákony týkajúce sa právnej úpravy ústavnej sťažnosti. Švajčiarsko - nemá osobitný ústavný súd, záležitosti v oblasti ústavného súdnictva rieši Spolkový súd. Lichtenštajnsko - do kompetencie Štátneho súdneho dvora patrí aj rozhodovanie o tzv. individuálnych sťažnostiach.