Problematika odpadového hospodárstva v podmienkach samosprávy - Dendiš, Ľubomír
Príspevok je zameraný na problémy spojené s odpadom, ktoré sú súčasťou environmentálnej politiky každej civilizovanej krajiny. Dôraz je kladený na vzťahy medzi samosprávou, obyvateľstvom a podnikateľmi. Zdôraznené je riešenie problematiky separovaného zberu, a jeho vplyvu na životné prostredie ako kľúčového faktora rozvoja cestovného ruchu.