K aktuálnym otázkam komerčného poistného trhu v Slovenskej republike ako súčasti finančného trhu v procese globalizácie - Drugdová, Barbora
Slovenský komerčný poistný trh je rozvinutý. K 31.12.2005 pôsobilo na Slovensku 26 poisťovní združených v Slovenskej asociácii poisťovní. Vývoj trhu v oblasti životného poistenia je dynamickejší, ako v neživotnom poistení. SR sa postupne približuje poistnému európskemu priemeru, ktorý zhruba predstavuje 66 percent v prospech životného poistenia. Európsky poistný trh patrí k najväčším a najrozvinutejším poistným trhom sveta.