Afganistan - fakty a súvislosti - Čech, Ľubomír, 1955-
Chronológia politicko-vojenských udalostí v Afganistane za posledných päť rokov. Ciele Aliancie v Afganistane. Vojna ako súčasť života v dôsledku geostrategickej polohy krajiny. Moslimská viera. Etnická a jazyková rôznorodosť. Kmeňové tradície. Nefungujúca krajina a "ópiová závislosť". Vzťahy s Pakistanom.