Udržateľný sídelný rozvoj - Mojžiš, Miroslav
Historický vývoj koncepcie sídelného rozvoja v období, od ktorého sa začína uvažovať aspoň s niektorými princípmi udržateľného rozvoja. Plánovanie sídelného rozvoja. Kríza v plánovaní 20. storočia. Teórie rozvoja a hospodárenia so zdrojmi ako prienik prvkov udržateľného rozvoja do sídelného plánovania. Definovanie udržateľného sídelného rozvoja a jeho dimenzie. Nástroje udržateľného sídelného rozvoja.