Charakteristika Európskeho policajného úradu (EUROPOL) - Hurná, Lucia, 1978-
Európsky policajný úrad (Europol) vo svojej podstate predstavuje policajné koordinačné centrum na zhromažďovanie, analýzu a rozdelenie informácií, ktoré umožňujú, aby sa vyšetrovanie uskutočnilo v dvoch alebo viacerých krajinách Európskej únie. História a ciele Europolu.