Bankové úvery poskytnuté podnikom - Hurtošová, Jana
Bankové úvery veľkým aj malým podnikom vykazujú v posledných rokoch vysokú dynamiku rastu. Veľká časť úverov podnikom je poskytovaná v cudzej mene (predovšetkým Eur). Koncentrácia okolo Bratislavy sa pomaly uvoľňuje a čoraz viac úverov je poskytovaných aj v ďalších regiónoch. Banky sa zároveň začínajú orientovať aj na nové odvetvia, ktoré boli v minulosti príliš rizikové. Pozornosť bánk sa v konkurenčnom prostredí obracia na malé a stredné podniky s perspektívou rastu, ktoré prinášajú bankám väčšie marže.