Európsky menový systém a menová únia EÚ - Majtánová, Katarína
Cesta Európskeho hospodárskeho spoločenstva k spoločnej mene, ktorou je euro a k menovej únii. Vývoj a tendencie, ktoré viedli k vytvoreniu Európskej menovej únie, členské štáty, použité mechanizmy, ako aj ľudia, ktorí sa určitým spôsobom podielali na jej vzniku a motívy jednotlivých členských štátov EHS.