Právna úprava policajnej spolupráce v Európskej únii - Hurná, Lucia, 1978-
Presadzovanie práva a udržiavanie verejného poriadku a bezpečnosti zo strany polície v Európskej únii. Snahy o prehĺbenie policajnej spolupráce. Historický vývoj. Prevencia kriminality. Spoločné vyšetrovacie tímy.