Z hliníkového baróna kráľ ruských miliardárov - Polakovič, Ivan
Oleg Deripaska má v Rusku veľa titulov, napríklad hliníkový magnát, barón, kráľ, lebo je najväčším producentom hliníka na svete. Za vlastenectvo a vernosť Kremľu považujú O. Deripasku za prototyp miliardára, ktorý sa vyhrieva na výslní priazne ruských úradov. Byť zadobre s Kremľom počas vlády V. Putina znamená dostať sa k vybraným obchodným príležitostiam a súčasne dostávať aj objednávky štátu. Aktivity ruského miliardára.