Klasická a moderná koncepcia politického systému - Kulašik, Peter
Zavedenie kategórie politický systém, vlastnosti polických systémov - podľa myslenia svetových osobností. Moderný politický systém, hlavné princípy. Je schopný medzinárodnej komunikácie so systémami s rovnakou i odlišnou podstatou. Súčasný typ politického systému je vo svojej podstate typom otvoreného systému, je aktívnym komponentom medzinárodného života s mienkotvornými kritériami vlastných aktivít.