Sociálna politika ako nástroj vyrovnávania nerovností - Azudová, Ľubica
Sociálne dimenzie Európy. Koncepcie sociálnej politiky v krajinách Európskej únie. Snaha o vytvorenie spoločného sociálneho modelu Európy. Slovensko a sociálne reformy. Reforma sociálneho zabezpečenia. Poistenie v nezamestnanosti, dôchodkové poistenie, zdravotné poistenie, sociálna podpora pre mladé rodiny. Nepochopenie pravého významu sociálnej politiky a sociálnej sféry pre ekonomický vývoj spoločnosti môže viesť k ohrozeniu domácich zdrojov a viazaniu vývoja domácej ekonomiky len na zahraničné investície. Tým sa redukuje základný význam domácej ekonomiky a zvyšuje sa jej citlivosť na otrasy svetovej ekonomiky., ktoré sú prenášané do domácej ekonomiky so všetkými sociálnymi dôsledkami.