Marketing obcí, miest a regiónov-nevyhnutný nástroj prosperity - Hasprová, Mária, 1970-
Základnou úlohou regionálnej politiky je postupné vyrovnávanie rozdielov medzi regiónmi, sociálno-ekonomická súdržnosť a sústavné zvyšovanie životnej úrovne obyvateľov. Regionálny rozmer spoločenských a ekonomických procesov. Princíp subsidiarity. Využitie politických a ekonomických nástrojov.