Analýza vývoja hodnoty pridanej spracovaním vo vybraných odvetviach hospodárstva SR - Havettová, Miroslava
Vplyv tvorby pridanej hodnoty v jednotlivých odvetviach v rámci klasifikácie ekonomických činností. Hodnota a prírastky tvorby pridanej hodnoty v týchto odvetviach sa premietajú do celkovej tvorby hrubého domáceho produktu, preto zaoberať sa analýzou tohto ukazovateľa je z národohospodárskeho hľadiska pre následnú tvorbu predikcií nevyhnutné. Pridaná hodnota v jednotlivých odvetviach v SR - v odvetví priemyselnej výroby, výroby elektriny, plynu a vody, v odvetví stavebníctvo a v odvetví hotely a reštaurácie. Medziročný rast pridanej hodnoty podľa OKEČ. Riešenie súčasných problémov v odvetviach slovenskej ekonomiky je zníženie energetickej náročnosti, nasadzovanie dostatočne vyspelej technológie, zvýšenie produktivity práce, zníženie materiálovej náročnosti a zníženie podielu medzispotreby na hrubej produkcii. Nevyhnutným je tiež zvýšenie výdavkov na vedu a výskum a zavádzanie nových technológií.