Charakteristika nezávislého maloobchodu a jeho porovnanie s veľkými nadnárodnými spoločnosťami - Ožvoldová, Katarína, 1984-
Príchodom veľkých nadnárodných maloobchodných spoločností a sietí sa na trhu začalo zhoršovať postavenie malých nezávislých maloobchodníkov, ktorí nie sú schopní konkurovať týmto spoločnostiam ani šírkou sortimentu ani cenou. Charakteristika maloobchodu. Postavenie maloobchodu na európskom trhu, aj na Slovensku.