Teória a prax priamych zahraničných investícií v SR - Knapik, Peter
Situácia v PZI vo svete. Investičné stimuly. Vplyv PZI na hostiteľskú krajinu. PZI ako dôležitý zdroj daňových príjmov hostiteľskej krajiny a vplyv PZI na produktivitu výrobných faktorov vlastnených subjektmi hostiteľskej krajiny. Faktory ovplyvňujúce príchod PZI. Analýza faktorov podporujúcich vstup zahraničných investorov. Prečo a akým spôsobom investujú firmy v zahraničí. Čo motivuje investorov. Negatíva pôsobenia PZI. Poznatková ekonomika.