Posudzovanie životného cyklu - Marečková, Zuzana
Posudzovanie životného cyklu výrobku ako nástroj hodnotenia tohto cyklu výrobku je prístup, ktorý skúma environmentálne aspekty a vplyvy výrobku na životné prostredie počas jeho celého životného cyklu, od získania surovín, cez výrobu, realizáciu a zneškodňovanie odpadov z výroby. Posudzovanie životného cyklu výrobkov, procesov alebo služieb je všeobecne známe pod skratkou LCA - Life Cycle Assessment alebo v niektorých európskych krajinách pod názvom "Ekobilancia", prípadne REPA. Metodika podľa normy radu ISO 14 040.