Česká ekonomika ve světle alternativních ukazatelů ekonomické výkonnosti a blahobytu - Spěváček, Vojtěch
Tradičný ukazovateľ HDP a niektoré obsahové a metodické problémy spojené s jeho odhadom. Ukazovatele národného dôchodku a čistého produktu a dôchodku, ktoré zohľadňujú toky prvotných dôchodkov medzi národnou ekonomikou a svetom a spotrebou fixného kapitálu. Ukazovatele reálneho dôchodku, ktoré berú do úvahy prínosy resp. straty dôchodku vyplývajúce zo zmien výmenných relácií. Analýza vývoja konečnej spotreby, disponibilných dôchodkov a úspor domácností, ktoré vypovedajú o raste blahobytu obyvateľstva.