Horizontálna kooperácia v distribučnom reťazci farmaceutického priemyslu SR - Jakubec, Vladimír
Cesty k zabezpečeniu vlastnej konkurencieschopnosti, ktorá je spojená s tlakom na rast celkovej efektívnosti procesov, znižovanie nákladov, zrýchľovanie inovácií či zaistenia dostatočných zdrojov pre ďalší rast podnikov. Na príklade farmaceutického priemyslu v Slovenskej republike možno dokumentovať, že prvotný impulz ku kooperácii môže vyplynúť viac z legislatívnych zmien ako z iniciatívny samotných partnerov. Teoretické vymedzenia pojmu kooperácie. Faktory ovplyvňujúce tvorbu kooperácií. Situácia v oblasti liekov v SR.