Overenie a meranie časovej konzistencie slovenskej monetárnej politiky - Szomolányi, Karol, 1976-
Problematika časovej konzistencie monetárnej politiky v čase začlenenia SR do Európskej menovej únie ako dôležitá oblasť ekonomického výskumu. Otázka reputácie centrálnej banky a s tým súvisiaca výhoda, resp. nevýhoda začlenenia do EMÚ. Inflácia a produkcia. Prostredie so spätnou väzbou. Prostredie bez spätnej väzby. Inflácia a nezamestnanosť. Výsledky analýzy.