Vizitkou bude konkurencieschopnosť - Mrva, Miloš
Regióny si musia správne vytýčiť cestu rozvoja a vybrať primerané nástroje. Rozvoj každého regiónu je vždy jedinečným súhrnom aktivít. Tri skupiny nástrojov, ktoré sa môžu použiť na podporu regionálneho rozvoja - základné ekonomické nástroje podpory, finančná podpora zo štrukturálnych a iných fondov EÚ a nefinančné nástroje podpory. Dominancia eurofondov. Nefinančné nástroje pomoci. Nefinančná pomoc regionálnych rozvojových agentúr.