Kúpna sila rastie
Blahobyt v strednej a východnej Európe je na vzostupe. Štúdia spoločnosti GfK Purchasing Power Europe zisťovala kúpnu silu v 40 európskych krajinách - Slovensko bolo na 27. mieste. Európski spotrebitelia majú zhruba 8 000 miliárd eur na míňanie. Pozoruhodný rast kúpnej sily v strednej a východnej Európe. Zmenšovanie priepasti medzi Východom a Západom. Silné kontrasty v niektorých susedných oblastiach.