Aktuálne problémy v oblasti vedy a výskumu vo svetle Lisabonskej stratégie - Gonda, Vladimír
Vybudovanie Európy ako znalostnú ekonomiku. Investície do vedy a výskumu ako hnací motor znalostnej ekonomiky. Projekt Minerva. Diskutovanie o vybraných problémoch vedy a výskumu na Slovensku - únik mozgov, problematika doktorandského štúdia, inovácie v systéme financovania vysokých škôl.