Operačný program - znalostná ekonomika, štrukturálne fondy Európskej únie v programovom období 2007-2013 - Bartánusová, Milada
Programové obdobie 2007 - 2013 bude prvým, počas ktorého sa budú čerpať zdroje z fondov EÚ v celom jeho priebehu, a to na základe dokumentu Národný strategický referenčný rámec (NSRR). Ciele vytýčené v NSRR majú byť implementované prostredníctvom 11 operačných programov. V októbri EK schválila pre Slovensko štyri z jedenástich operačných programov - Informatizácia spoločnosti, Doprava, Regionálny operačný program, Technická pomoc. Operačné programy ako Vzdelávanie a Zamestnanie a sociálna inklúzia momentálne čakajú na schválenie EK. Regionálny operačný program.