O chápaní a interpretácii systému v teórii medzinárodných vzťahov (príspevok k sociologickým aspektom) - Škvrnda, František
Základné podoby objasňovania systému v teórii medzinárodných vzťahov. Systém medzinárodných vzťahov ako druh sociálneho systému. Usporiadanie medzinárodných vzťahov ako ústredný problém ich systémovej charakteristiky.