Regionálna analýza úrovne podpôr poskytnutých v SR v rokoch 2004-2006 - Buchta, Stanislav
Vyplatené podpory projektového charakteru a priame podpory v rokoch 2004-2006. V prípade verejných zdrojov vyplatených zo Sapardu a Sektorového operačného programu Poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka smerovala väčšia časť do oblasti juhozápadného Slovenska, v prípade platieb z Plánu rozvoja vidieka sa najviac verejných zdrojov koncentrovalo do severných a východných oblastí Slovenska. Pri zohľadnení všetkých podpôr (projektových i priamych) sa ukázalo, že najviac týchto prostriedkov išlo do severných a východných oblastí Slovenska. Vysoko prevládajúca forma priamych podpôr zmenila väčšinové rozdelenie investičných podpôr. Priame podpory svojou dominanciou tak zásadne formujú majoritné priestorové rozloženie rozdeľovaných podporných prostriedkov v regiónoch Slovenska.