Medzinárodná migrácia ako prorastový katalyzátor hospodárskeho rastu Európskej únie - Ondrušek, Miloš
Problematika medzinárodnej migrácie a medzinárodného pohybu pracovných síl v rámci EÚ. Náčrt a hodnotenie medzinárodného pohybu pracovných síl v nových členských štátoch EÚ do starých. Zhodnotenie vplyvu novodobého rozšírenia EÚ na pracovné trhy jednotlivých krajín. Podpora medzinárodnej mobility pracovných síl v rámci celej EÚ.