Teoretické východiská ekonomického rastu - Černáková, Ivana
Záujem ekonomickej vedy o problémy a otázky ekonomického rastu neustále narastá. Genéza vývoja ekonomického rastu. V ekonómii dochádza k čoraz širšiemu uplatneniu modelov ekonomického rastu a k formalizovaniu problematiky do sústavy rovníc a pod. Konfrontácia prístupov k ekonomickému rastu priviedla k odmietnutiu starších modelov a hľadaniu nových, ktoré by lepšie zodpovedali súčasným podmienkam.