Štatistické metódy modelovania na kvantilovom základe - Sipková, Ľubica, 1962-
Kvantilový pravdepodobnostný model - pojem a východiská jeho budovania. Metódy výberu najvhodnejších tvarov rozdelenia NP. Odhad parametrov kvantilových modelov.