Financovanie bývania prostredníctvom neziskových organizácií - Vidová, Jarmila, 1967-
Pracovná imigrácia, nerovnomernosť ekonomického vývoja nútia ľudí zabezpečiť si bývanie. Rast príjmu jednotlivca a rast výdavkov na bývanie nie je rovnomerný a nie každý je schopný zabezpečiť si bývanie z vlastných zdrojov, hypotekárnym úverom, úverom zo stavebného sporenia. Do procesu zabezpečovania si bývania vstupuje verejný sektor a neziskové organizácie.