Využitie agregovaných indikátorov pri hodnotení krajín EÚ - Megyesiová, Silvia, 1969-
Medznárodné porovnávanie s využitím agregovaných indikátorov. Agregované indikátory - vhodná metóda medzinárodného porovnania pozície krajín podľa dosiahnutého stupňa ekonomickej resp. životnej úrovne. Index ľudského rozvoja (HDI - Human development index) . Výpočet indexu ľudského rozvoja SR. Agregované indikátory merajúce environmentálnu stránku záťaže prírody.