Systém strategického pozorovania (Strategic scanning) - Demjanová, Lucia, 1981-
Problematika strategického manažmentu a systému strategického pozorovania, ktorý sa v zahraničnej literatúre zvykne označovať pojmom strategic scanning. Systém strategického pozorovania by mal firmám a manažérom umožniť rýchlejšie a lepšie reagovať na dynamický vývoj externého prostredia a preto by sa mu mala venovať patričná pozornosť v súčasnej manažérskej teórii i praxi. Vznik strategického manažmentu a pojem turbulencia prostredia. Strategické informácie. Formy systému strategického pozorovania. Prístupy k systému strategického pozorovania.