Stanovenie ceny firmy - Jacková, Anna
Stanovenie ceny firmy predstavuje jeden z nástrojov manažéra, ktorým možno upravovať a zreálňovať finančný a ekonomický obraz o firme. Rôzne metódy a možnosť ich aplikácie spôsobujú, že snahou manažérov je účelovo využívať tie metódy, ktoré potvrdia čo najnižšiu cenu firmy pri jej potenciálnej kúpe, resp. čo najvyššiu pri jej predaji. Objasnenie podstaty stanovenia ceny firmy s dôrazom na metódy, ktoré sa najviac v praxi využívajú (výnosová, substitučná metóda a metóda priemernej hodnoty) Pozitívne a tienisté stránky týchto metód.