Ergonomie zvyšuje motivaci a výkon - Hladký, Aleš
Problematika pracovného prostredia je značne široká, zahrňuje veľmi rozdielne faktory fyzikálnej, chemickej a biologickej povahy, ktoré môžu vytvárať rôzne riziká pre pracovníkov. Hodnotením ich dopadu na ľudské zdravie a pracovný výkon sa zaoberá niekoľko vedných disciplín, medzi ktoré patrí hygiena práce, pracovné lekárstvo, fyziológia a psychológia práce a súhrnne tiež ergonómia. Výskum. Čo ovplyvňuje výkon a zdravie ľudí na pracovisku. Ako môže ergonómia zlepšiť zdravie a bezpečnosť ľudí.