Donald Tusk a "bratstvo káčerov" - Pressburg, Adrian Peter
Počas dvojročnice "káčerov", ako v Poľsku prezývajú Lecha a Jaroslawa Kaczynských, sa Poľsko stalo rešpektovaným členom Európskej únie. Vo voľbách v roku 2007 zvíťazila strana Občianska platforma na čele s Donaldom Tuskom. Pôvod D. Tuska je kašubský (kultúrne prostredie ovplyvňované Nemcami i Poliakmi). Programové ciele Občianskej platformy, ktoré sú liberálne, dostávajú v Poľsku zelenú. Čo sa očakáva v Tuskovej zahraničnej politike.