Vzdělání je návratnou investicí pro jednotlivce a pro celou společnost - Zapletal, Ladislav
Postavenie mladých ľudí na trhu práce. Podiel nezamestnaných absolventov na celkovej nezamestnanosti. Miera nezamestnanosti absolventov podľa úrovne dosiahnutého vzdelania. Dlhodobá nezamestnanosť. Neekonomické prínosy vysokoškolského vzdelania. Financovanie vysokých škôl.