Rozhodnutie zvyšujúce kredibilitu Slovenskej republiky - Weiss, Peter
Operácie v Afganistane predstavujú v súčasnosti kľúčovú misiu Severoatlantickej aliancie. Snaha o vytvorenie základných podmienok pre stabilizáciu a rekonštrukciu Afganistanu. Účasť slovenských vojakov v misii spojencov, rozhodnutie o zvýšení až o 100 percent počtu vyslaných príslušníkov ozbrojených síl.