Svetové diplomatické školy - Diplomatische Akademie Wien - Mattoš, Boris, 1977-
Autor sa v príspevku venuje jednému z najstarších rakúskych vzdelávacích zariadení v oblasti zahraničných vzťahov a diplomacie - Diplomatickej akadémii vo Viedni. Pripomína sústavné vzdelávanie a komunikačné zdokonaľovanie pracovníkov zahraničnej služby, ktoré je dôležité pre spĺňanie čoraz náročnejších zahraničných a diplomatických úloh. Poukazuje tiež na absenciu podobnej ustanovizne na Slovensku.