Maastrichtská zmluva - zmluva o Európskej únii - Zvončeková, Janka
Podpísanie Maastrichtskej zmluvy - zmluvy o Európskej únii 7.2.1992 v holandskom Maastrichte. Tri piliere Maastrichtskej zmluvy. Zmeny, ktoré zmluva o EÚ priniesla. Hospodárska a menová únia - zavedenie jednotnej meny ako oficiálnej meny. Inštitút občianstva EÚ. Posilnenie kompetencií Európskeho parlamentu. Zriadenie Kohézneho fondu s cieľom posilniť sociálnu a ekonomickú kohéziu. Medzivládna spolupráca v oblasti vzdelávania.