Nové oblasti aplikácie vyhodnotenia neistoty merania (skúsenosti v NIST-u) - Horníková, Adriana
Definovanie korelácie a kovariancie. Zhodnosť "exkluzívnej" En štatistiky s En hodnotou pri uvažovaní kovariancie. Príklad zlučovania výsledkov pri meraniach koncentrácie rôznymi metódami - štatistické vyhodnotenie neistoty pre NIST SRM 1508a. Model s jednou strednou hodnotou. Model s jedným náhodným efektom. Bayesiovský prístup.