Kultúra v organizácii - Adamková, Hana, 1969-
Organizačná kultúra - pojem. Pri utváraní organizačnej kultúry je dôležité rešpektovať fakt, že ide o skupinový fenomén, do určitej miery spoločný pre všetkých zamestnancov. Každý typ kultúry v organizácii má svoje charakteristiky. Zdravá organizačná kultúra - jej cielené budovanie je významným procesom v organizácii, pretože zasahuje do všetkých jej úrovní a celkovo tak ovplyvňuje efektívnosť a úspešnosť organizácie.