Finančná revolúcia, finančné riziká a vstup SR do EÚ - Markovič, Peter, 1974-
Finančná revolúcia a jej základné črty. Globalizácia vo finančníctve. Deregulácia a sekuritizácia. Intelektualizácia v oblasti financií. Využitie nových technológií. Tienisté stránky finančnej revolúcie. Vznik a rozvoj finančných inovácií ako dôsledok finančnej revolúcie. Kam kráča Európska únia a slovenské podniky. Reálne a potenciálne pozitíva vstupu pre slovenské podniky. Reálne a potenciálne negatíva vstupu pre slovenské podniky.