D. Bernoulli - J. M. Keynes: Myšlienky behaviorálnej ekonómie - Šinský, Michal
Implementácia psychológie do ekonomických vied. Historický vývoj : D. Bernoulli - nový prvok v teórii rozhodovania, pravdepodobnosť nastania konkrétneho javu. J. Neumann a O. Morgenstern - racionálne základy pre rozhodovanie v podmienkach neistoty a rizika. D. Kahneman a A. Tversky - teória vyhliadok. Pôsobenie neoklasickej školy. Veľká hospodárska kríza USA a pôsobenie J. M. Keynesa - opodstatnenosť štátnych zásahov do ekonomiky, efekt nasledovania davu.