Rozšírená zodpovednosť výrobcu - Vybíralová, Júlia
Rozšírená zodpovednosť výrobcu ako nový dobrovoľný nástroj environmentálnej politiky firiem, predurčený na znižovanie znečistenia zo spotrebných tovarov a ich vplyvu na životné prostredie. Zodpovednosť výrobcu za výrobok rozšírená na celý životný cyklus výrobku, až po jeho zneškodňovanie po ukončení životnosti výrobku.