Product placement na vlně paragrafů - Trnková, Klára
Český právny poriadok pojem product placement nepozná. V praxi býva všeobecne zaraďovaný pod skrytú reklamu, ktorá je zakázaná. Product placement v televízii a rozhlase regulovaný zákonom o televíznom a rozhlasovom vysielaní. Platnosť zákona o regulácii reklamy. Európska únia dáva umiestneniu produktu zelenú. Zákaz umiestnenia produktu v spravodajskom, politicko-publicistickom a dokumetárnom vysielaní. Stop cigaretám, tabakovým výrobkom a liečivám dostupným len na lekársky predpis.