Dobrého hospodára zdobí predvídavosť - Králik, Ján
Obecný rozpočet môžu destabilizovať rôzne politické a ekonomické faktory. Správne zostavený rozpočet je základom dobrého hospodárenia. Chybný rozpočet priťahuje krízové politické a ekonomické faktory. Spôsoby vyhnutia sa chybám pri tvorbe rozpočtu a následne krízovým udalostiam v živote samosprávy.