Funkcie kopula a ich využitie pri rekonštrukcii združených rozdelení - Kozubík, Aleš
Problematika rekonštrukcie združených rozdelení pravdepodobnosti na základe znalosti marginálnych rozdelení. Zavádza pojem funkcie kopula ako aj konkrétne príklady kopúl často využívaných v aplikáciách a ilustrovanie možnosti vyžitia vybraných kopúl pre potreby simulácie viacrozmerných rozdelení. Aplikácia kopúl pre určenie združenej pravdepodobnosti prežitia.