Ukrajina - most medzi EÚ a Ruskom - Pullmanová, Terézia, 1953-
Geopolitická situácia vo východnej Európe po rozpade bývalého Sovietskeho zväzu. Geopolitické snahy Ruska. Strategický dokument Európskej únie o európskej susedskej politike. Vzťahy Ukrajiny a Európskej únie. Integračné snaženie Ukrajiny. Zahraničný obchod s EÚ. Ukrajina a Spoločenstvo nezáviských štátov (SNŠ). Vzťahy Ukrajiny so Slovenskom.