Hlavné črty slovenského plynárenského trhu - Ružeková, Viera, 1957-
Slovenský plynárenský priemysel, a.s. ako dominantný poskytovateľ služieb v oblasti predaja a distribúcie zemného plynu. Hlavné úlohy SPP: tranzitná preprava zemného plynu, distribúcia, rozvod a dodávky odberateľom, nákup a predaj zemného plynu. Ciele SPP. Čo spôsobilo neobvyklý rast ziskov a retability SPP v posledných rokoch.